matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckja
Ania:
Mam krótkie zadanko, jeżeli ktoś znajdzie czas
Otóż, jak obliczyć dalej punkty przegięcia funkcji : f'(x)= e
2
x
2
+
4
x
Wiem tylko tyle.. F(x)=0 e
2
x
2
+
4
x
=0 Nie wiem jak dalej liczyć Jeżeli ktoś ma czas i chęci, proszę o odpowiedź
24 sty 23:59