matematykaszkolna.pl
Materiał na mature rozszerzona z matmy hashiri: Mam pytanie co do matury rozszerzonej z matmy. Czy na rozszerzeniu jest jakieś inne prawdopodobieństwo, niz tylko klasyczne ? Bo nie wiem czy się uczyć. Klasyczna definicje to bez problemu umiem, bo na podstawie jest, ale czy coś więcej ?
24 sty 23:16
Basiek: ech: reguła mnożenia, permutacje, wariacje(bez/ z powtórzeniami), kombinacje drzewka− do prawdopodobieństwa tego hm, z etapami. + schemat Bernoulliego MOŻE się przydać, bo sporo ułatwia, ale obowiązkowy w 100% nie jest.
24 sty 23:21
hashiri: a czy są na rozszerzeniu jakieś granice, pochodne, całki itp. ? Mam też prośbę, Basiek, czy coś szczególnego na rozszerzenie trzeba umieć, coś co można łatwo przeoczyć, a jest na maturze. Pytam, bo widze, ze się znasz na rzeczy emotka Może coś co ułatwi tak jak wspomniany schemat Bernoulliego
24 sty 23:28
Basiek: Granice, całki, pochodne− NIE. Raczej nie ma nic takiego, co można przeoczyć, niewiele zostało w programie, więc niewiele można przeoczyć... jestem w temacie, bo też piszę maturę. A coś co ułatwi... MOŻE ułatwić rozwiązywanie układów równań metodą wyznaczników (którą widziałam 2 razy na oczy, ale mam zamiar się nauczyć, bo jest prościutka) emotka
24 sty 23:31
hashiri: Ok, dzięki A teraaz zapytam z ciekawości, bo widziałem, ze w innym temacie na forum napisałaś, że masz mnóstwo zadanek do przerobienia na tą nockę. Można wiedzieć z jakich działów, czy na maturę Pytam, bo też się uczę na maturę , którą muszę napisać. emotka
24 sty 23:35
Basiek: Na tę nockę? Prerogatywy to są prezydenckie uprawnienia nie wymagające kontrasygnaty emotka i to jest wos. Jeśli chodzi o maturę... skup się na kilku zbiorach i rób sobie spokojnie zadanka emotka Ja mogę popolecać coś i ogólnie, podzielić się... wiesz, mam dużą wiedzę teoretyczną nt matury gorzej z praktyką.
24 sty 23:37
hashiri: Też Zdajesz Wos ? Bo ja matme rozsz. + wos rozsz. emotka
24 sty 23:41
Basiek: Panie, uchowaj! NIE. NIE. NIE. Wos to jest absolutnie najmniej lubiany przeze mnie przedmiot
24 sty 23:42
hashiri: Też go nie lubiłem jeszcze z rok temu, teraz go wręcz wole od matmy emotka i go uwiielbiam. To przedmiot, który najbardziej się przydaje w życiu, na każdym kroku go masz. Na początku jest troche wkuwania, zeby se tą wiedze poukładać, ale potem czytasz se dla przyjemności i se wiedzę rozszerzasz emotka Fajna sprawa, zreszta ide na prawo na UW mam nadzieje. A ty ?
24 sty 23:47
Basiek: Jak się dostanę to na finanse i rachunkowość na UEK emotka Hm... wiesz, przyjemny−nieprzyjemny. Ja się chyba po prostu zraziłam. Niewiele rozumiem, masa wkuwania, w sumie to też idiotyczne, że mam 2h wosu w 3ciej klasie− ani się nie ma ochoty, ani czasu na tego typu rzeczy... A w ogóle, to czuję się, jakby mi było potrzebne nauczyć się całej konstytucji na pamięć, żeby ogarnąć wszystko w całość..
24 sty 23:50
hashiri: Masz rację, jak ogarniesz konstytucję , to potem gładko pójdzie reszta. emotka
24 sty 23:52
Basiek: Dzięki, ale mnie konstytucja nie interesuje aż w takim stopniu. Ech... ciężko to przetłumaczyć komuś, kto tak "lubi" takie rzeczy
24 sty 23:54