Pochodne
Pochodnia: zad. 1) Wyznaczyć styczną do wykresu funkcji w podanym punkcie:
a) f(x)=(x+1)*3√3−x, (−5,f(−5))
Potrzebne jest mi rozwiazanie , zle nie tyle rozwiazanie co wytlumaczenie , jak to sie odbywa z
tym f(−5) bo z tym −5 nie mam problemow prosze o pomoc
24 sty 22:59
wmboczek: 1. Obliczasz pochodną
2. Znajdujesz jej wartość w punkcie −5 (=a)
3. Znajdujesz funkcję y=ax+b przechodzącą przez punkt (−5,(−5+1)*3√3−(−5)
24 sty 23:05
Bizon:
Funkcję masz określoną wzorem f(x)= ....
Punkt ma współrzędne x=−4 i y=f(−5) ... wartość funkcji dla x=−5
24 sty 23:05
Pochodnia: pochodną z czego ? dokladniej troche zaczynam przygody z pochodnymi dopiero, 5 godzin dzisiaj
24 sty 23:19