pomocy wielomiany
ktosik: Stopien wielomianu u(x)=(2x−1)2*(1−x3)wynosi:
A.2
B.6
C.−4
D.5
24 sty 22:33
Kejt: D.
24 sty 22:34
ktosik: dzieki a umiesz mi pomoc jeszcze z tym
rozwiaz rownania:
A. x3−8x2+x=4
B. 2x3−8x2=3x
C. x4−8x3+x2=0
albo
Dane są wielomiany w(x)=4x3−6x−2 i Q(x)=2x2−3
Wyraz wolny w(x)*Q(x) wynosi:
A.−1
B.6
C.5
D.8
24 sty 22:40
ktosik: tzn tak mialo byc
rozwiaz rownania:
A. x3−8x2+x=4
B. 2x3−8x2=3x
C. x4−8x3+x2=0
albo
Dane są wielomiany w(x)=4x3−6x−2 i Q(x)=2x2−3
Wyraz wolny w(x)*Q(x) wynosi:
A.−1
B.6
C.5
D.8
24 sty 22:42
Kejt: w drugim B.
a w pierwszym:
A. wszystko na lewą stronę, pogrupować i kolejno przyrównać do zera
B. wszystko na lewą stronę i wyłączyć 'x' przed nawias, a potem wyliczyć deltę i zamienić to na
iloczyn
C. wyłączyć x2 i kolejno przyrównać do zera..
24 sty 22:44