Czy moge prosic o pomoc w calce przez podstawienie? Utknalem w jednym miejscu...
Marek: Czy moge prosic o pomoc w calce przez podstawienie? Utknalem w jednym miejscu...
..... x
2+3=t
2xdx=dt
xdx=
12dt ....
52 całka t
−5dt =
| 5 | | t−4 | |
| * |
| = ...... i stoję .... czy do tej pory jest dobrze? |
| 2 | | −4 | |
Dzieki z gory
24 sty 22:22
ZKS:

.
24 sty 22:24
Marek: a co dalej

stilon!
24 sty 22:25
Marek: no....
24 sty 22:40
Marek: nikt nic
24 sty 22:44
Marek: ehh ... to sama koncowka .. nie wiem czy dobrze "t" podstawiam i czy znakow nie popie$%& .....
moze ktos mi to podciagnac do konca

?
24 sty 23:05
Marek: moze teraz?
25 sty 00:07
Marek: a teraz?
25 sty 00:09
Marek: moze teraz?
25 sty 00:14
Marek: e no ... dla Was to minuta ... niech ktos to dokonczy prosze
25 sty 00:17
Marek: trzeba Wam obiecac nagie foty zeby ktos to ruszyl?
25 sty 00:21
Basiek: Wiesz, skusiłabym się, ale nie mój poziom
25 sty 00:23
Marek: bonus za checi .... podaj maila

...... nie no ... kurde, serio nie jestem pewien swojego
wyniku a rano mam zaliczenie cwiczen
25 sty 00:24
ZKS:
A to nie potrafisz podstawić znowu za t = x2 + 3 ?
25 sty 00:24
Basiek: Skoro pyta, to chyba nie potrafi....
ZKS cześć
25 sty 00:26
Marek: podstawic potrafie .... ale chyba jeszcze nie tutaj? przed podstawieniem jakos to jeszcze
trzeba wyciagnac chyba ... a tak w ogole − to notorycznie myle i gubie znaki +/−
25 sty 00:26
ZKS:
Cześć
Basiek.

Skoro rozwiązał całą całkę to chyba podstawić wyjściowe podstawienie potrafi?
25 sty 00:28
25 sty 00:29
Basiek: Wiesz, dla mnie to to wygląda jak wymysł jakiegoś sadysty.
25 sty 00:29
Marek: no widzicie ... zenada, ale nie do konca potrafi .... dziwne, ze typ robi wiekszosc calki a na
podstawowych dzialaniach na potegach kuleje? [P[ZKS] podrzucisz cos czy nagie foty mam Ci
wyslac?
25 sty 00:31
ZKS:
Lepiej swoich mi nie wysyłaj.
25 sty 00:32
Marek: ale to juz tu? podstawiac? a nie cos w desen:
| 5 | |
| ... i tu podstawic  |
| 2t | |
25 sty 00:34
ZKS:
Ale jak możesz potęgę zjadać.
25 sty 00:36
Marek: no wlasnie moge .... bo mam z tym problem

.... kurde ... bedziesz sie pastwil czy rozpiszesz
mi to do konca jak byc powinno?
25 sty 00:38
Basiek: Dobra, we wszystkich wątkach, w których miałam okazję coś napisać, ludzie odpadli. A że muszę
się z kimś pożegnać, padło na Was.

Dobranoc. Jakbyście jakieś fotki przesyłali jednak, to
dajcie znać
25 sty 00:40
ZKS:
Wybieram odpowiedź pastwił.
Spróbuj.
25 sty 00:41
Marek: 
... dobrej nocy
Basiek ... jak całkowanie ogarniesz − pomyslimy nad fotkami

25 sty 00:41
Basiek: Marek jeszcze nie wie, że
ZKS może tak godzinami
25 sty 00:42
ZKS:
Heh oj tam oj tam
Basiek.
25 sty 00:43
Basiek: Marek to zacznij powoli robić te fotki, bo ja wiele mogę, jak jestem zdeterminowana.
25 sty 00:44
Marek: | −5 | |
| (X 2+3) −4 |
| 8 | |
ZKS badz czlowiek ... rano serio musze isc zaliczac a wiem, obciach... ale kurde nie
ogarniam tej koncowki
25 sty 00:44
ZKS:
Hmm jestem człowiekiem.
Dokończ teraz.
25 sty 00:46
Marek: Basiek tu wiele wcale nie musisz ... wystarcza podstawy poteg ... i najgoretszy material
masz na mailu
ZKS jestes sadystą.....
25 sty 00:47
ZKS:
To jak dokańczasz to?
25 sty 00:50
Basiek: Marek to pod koniec maja/ początek czerwca.

Nie znikaj mi tylko
ZKS uwielbiam Cię za to nauczanie "krok po kroku"

Tylko chyba wolę czytać, jak inni
się nad tym męczą

A teraz naprawdę− słodkich snów
25 sty 00:51
Marek: daje mi to samo, co 3 wpisy wyzej .... spac bym ju zposzedl ... bo rano nie wstane ...
napiszesz?
a jak jestes z lubuskiego − moge za to wziac u Ciebie korepetycje .... dooobrze platne
25 sty 00:52
Marek: teraz juz 6 wyzej
25 sty 00:52
Marek: Basiek dobranoc ... nie zadawaj sie tylko z
ZKSem ... to zly czlowiek ...
25 sty 00:54
Basiek: Nie znasz się

Złym człowiekiem to ew. jestem tu ja.
25 sty 00:55
ZKS:
Dobranoc
Basiek miłych snów.

Niestety jestem z Mazowsza.

Odwróć to do góry nogami
(x
2 + 3) i przepisujesz to do potęgi bez tego
− już.
25 sty 00:55
Marek: Ty przynajmniej nie znecasz sie nad tymi, ktorzy mniej ogarnieci sa ... ehhh
25 sty 00:55
ZKS:
Basiek zrób to dla
Marka i mu rozwiąż.
25 sty 00:56
Basiek: Naprawdę?

Ostatnio 3h męczyłam z kimś logarytm.

Uczę się od najlepszych
ZKS ej, bo też bym chciała umieć ! A tak... mogę tylko robić wieeelkie oczy
25 sty 00:58
Marek:
25 sty 00:58
Marek: ZKS do gory nogami to ja za chwile bede lezal tutaj .... czuje sie jak totalne zero
matematyczne ... a ty wbijasz mnie na granice minus nieskonczonosci ...
25 sty 00:59
ZKS:
Zrób
Basiek.
25 sty 00:59
Basiek: Ale to jest dla mnie nie do pojęcia

Kiedyś mnie nauczysz, prawda?
Marek nie histeryzuj, myyyśl! Dopiero pierwsza
25 sty 01:01
Marek: Basiek jak Ty zrobisz to calkiem w kompleks popadne ...
ZKS no wez czlowieku ...
prosic mam
25 sty 01:01
ZKS:
Zrób odwrotność liczby x2 + 3.
25 sty 01:01
ZKS:
Ale czego nie rozumiesz
Basiek?
25 sty 01:02
25 sty 01:02
ZKS:
Napisz liczbę odwrotną do x
2 + 3.
25 sty 01:03
Basiek: Na niego prośby nie działają... błagania, przekupstwo. Naprawdę

Znajdź sobie mój wątek z
>1500 postami i zobacz, ile razy ugiął się pod naciskiem próśb (w nawiasie tak słodkiego
dziewczęcia jak ja)− normalnie zero.
Nie zrobię, zero kompleksów, zero problemów... nauczmy się wosu
25 sty 01:03
Marek: | −5 | | 1 | |
| * |
|  i to juz  nieeee |
| 8 | | 2x+3 | |
25 sty 01:03
ZKS:
Ale czemu Ci potęga przy x spada do x ona zostaję tam (ten x jest ciągle do potęgi).
25 sty 01:04
25 sty 01:05
Marek: (2x+3)4
25 sty 01:06
25 sty 01:08
ZKS:
Masz x
2 + 3 przecież a nie 2x + 3.
25 sty 01:09
ZKS:
Nie umiesz odwrócić x2 + 3? Zrób tak samo jak zrobiłeś dla liczby 2x + 3.
25 sty 01:13
ZKS:
| | 1 | |
x2 + 3 = y odwrotnością liczby y jest liczba |
| teraz podstawić za y = x2 + 3 i masz. |
| | y | |
25 sty 01:15
Marek: no mam mam ... mam dosc juz rozkminiania i rzezbienia wzorow z nawiasami tutaj ... moze mi
zaliczy bez podstawiania w calkach ... mam jeszcze wieksze gowno z mozgu niz mialem wchodzac
tutaj ... a wystarczylo napisac dokonczenie − i ladnie bym sobie to jakos poukladal ... jeb#$%
to ... dziekowa ... dobrej nocy chlopaku
25 sty 01:21
ZKS:
Skoro nie chcesz umieć to już nie mój problem lecz Twój. Dobranoc.
25 sty 01:30
Marek: Moze dzis ktos dokonczy mi w.w przyklad?
25 sty 10:18