Przegięcia funkcji
Karola: Mam krótkie zadanko:
Jak obliczyć punkty przegięcia funkcji : f'(x)= e2x2+4x
Dziękuję!
24 sty 21:43
Matt: 2 pochodną?;>
24 sty 21:43
Karola: tak tak wiem, ale co później?
24 sty 21:46
Karola: Drugą pochodną będzie e2x2+4x(4x+4)
f(x)=0
e2x2+4x(4x+4)=0
Tyle póki co potrafię zrobić
24 sty 21:50
Tragos: podziel przez e
......, wolno przecież, bo to funkcja wykładnicza, a ona zawsze > 0
24 sty 21:51
Karola: mógłby ktoś mi wytłumaczyć dalszy tok postępowania? Bardzo bym prosiła
24 sty 22:09