matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj monot.
xcv:
Zbadaj monotoniczność
(−1)
n+2
a
n
=
n
24 sty 21:00
xcv:
pomoże ktoś może?
24 sty 21:25
Aga:
Gdy n jest liczbą naturalną nieparzystą, to
−1
a
n
=
n
1
Gdy n jest liczbą naturalną parzystą to a
n
=
n
Więc ciąg jest naprzemienny, nie jest monotoniczny.
24 sty 21:36
xcv:
dziękuję za pomoc
24 sty 21:45