Kolejność obliczania pochodnych
Kacper: Nie wiem od czego zacząć licząc je czy ktoś mógłby jeśli nie wyliczyć podać choć kolejność
liczenia pochodnych

[(x+1)
2 x ln(x+1)]
24 sty 20:47
Krzysiek: możesz wymnożyć (x+1)2 *x
i wtedy masz iloczyn funkcji a pochodną z iloczynu już chyba wiesz jak liczyć
24 sty 20:50
Kacper: Ale pomiedzy nawiasami jest znak mnożenia,a nie ''x''.Sory źle zapisałem
24 sty 20:55
Krzysiek: to już masz iloczyn funkcji
więc (f*g )' =f ' *g +f* g'
24 sty 20:56
Kacper: A co robie z kwadratem pierwszego nawiasu
24 sty 21:04
Krzysiek: [(x+1)2 ]' =...
24 sty 21:08
Kacper: Chodzi o to jak go rozbijam na pochodną, czyli poprostu 2x
24 sty 21:10
Krzysiek: [(x+1)2 ]' =2(x+1)
24 sty 21:11
K: Wiem,że banalne pytania,ale teraz rusze z zadaniem dzięki Tobie.Dziękuje za pomoc i cierpliwość
24 sty 21:13