Pomocy :))
Natalia: zadanie 1.
rówananie x3+1=0
a) ma tylko jeden pierwiastek x=1
b)ma dwa pierwiastki x1=1 x2=−1
c)ma tylko jeden pierwiastek x=1
d) nie ma pierwiastkow
zadanie 2.
rozwiązaniami równania x2−25(x−1)2=0 (na górze jest x2−25, na dole (x−1)2
a)sa liczby x=−5 lub x=5
b)jest tylko x=−1
c)sa liczby x=−5 lub x=5 lub x=1
d)jest tylko x=1
zadanie 3
dana jest funkcja kwadratowa f(x)x2−8x−5. funkcja rosnaca w przedziale
a)<4,+∞)
b)<−4,+∞>
c) (−∞,21>
d) (21,+∞)
24 sty 19:04
Natalia: pomoże ktos
24 sty 19:14
24 sty 19:28
Paweł:
Zadanie 1
x = −1
Zadanie 2
a)
Zadanie 3
a)
24 sty 19:33
Natalia: dzieki ))
24 sty 19:44
Natalia:
24 sty 19:44