Proszę o pomoc!!
Licealistka: 1.Drogę z miejscowości A do miejscowości B o długości 135 km motocyklista przebył ze stałą
prędkością. Drogę powrotną postanowił pokonac w tym samym czasie. Z miejscowości B przez pół
godziny motocyklista jechał z taką samą prędkością jak z A do B, a następnie zatrzymal się na
12 minut. Aby zdążyc na czas, pozostałą częsc drogi przebył z prędkością o 6km/h większą. Z
jaką predkością jechał z miejscowosci A do miejscowosci B?
24 sty 17:51
ejendi:
135=Vab*t
135=Vab*0,5+(Vab+6)*(t−12/60−0,5)
Vab,t=? i dwa równiania
24 sty 23:31