matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Michał:
|x|
x−|x|
+cos
=0
x
2
24 sty 17:21
M:
15 lut 16:09
Mila:
1) |x|=x dla x>0
x
x−x
L=
+cos
=1+cos(0)=2 brak rozwiazań
x
2
2) |x|=−x dla x<0
x+x
−1+cos
=0
2
cosx=1 x=2kπ dla k∊{−1,−2,...}
15 lut 22:10