prosiłbym o pomoc w wykazaniu tożsamosci
kilonia: cos
4 x−sin
4 x=cos2 x
| | pi | |
ctg( |
| +x)*cos x+3sin x=2sin x |
| | 2 | |
24 sty 16:25
Godzio:
cos
4x − sin
4x = (cos
2x + sin
2x)(cos
2x − sin
2x) = 1 * cos2x = cos2x
| | π | |
ctg( |
| + x) = −tgx, dalej to zwykłe przekształcenia |
| | 2 | |
24 sty 16:34
kilonia: Godzio mogłbys mi to przekształcic bo ja jestem w tym ciemny jak tabaka:(
24 sty 16:37
kilonia: Godzio mogłbys mi to przekształcic bo ja jestem w tym ciemny jak tabaka:(
24 sty 16:37
kilonia: Godzio mogłbys mi to przekształcic bo ja jestem w tym ciemny jak tabaka:(
24 sty 16:37
Godzio:
| | sinx | |
... = − |
| * cosx + 3sinx = − sinx + 3sinx = 2sinx ... |
| | cosx | |
24 sty 16:38
kilonia pomoże ktos proszę??: pomoze mi kto w tej pierwszej tożsamosci dlaczego wysło 1*cos2x
24 sty 17:13
kilonia : wytłaumacz ktos mi to?
24 sty 17:22
Godzio: Jedynka trygonometryczna to ta 1, a cos2x = cos2x − sin2x (wzór)
24 sty 17:29