Oblicz podaną całkę:
Sonia22: Oblicz podaną całkę:
∫x*cosx2dx
Czyli:
∫cosx2xdx
t=x2 tak?
24 sty 15:55
Artur z miasta Neptun:
oczywiście
24 sty 15:58
Sonia22: dt=2xdx
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(*)=∫cos(t2)* |
| dt= |
| ∫cos(t2)*dt= |
| sin(t2)= |
| sin(x2)2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
nie wiem hm dobrze?
24 sty 16:11
Sonia22: czy z tym t trzeba wykrozystać wzór?
24 sty 16:12
24 sty 16:13
Artur z miasta Neptun: skoro t = x2
to sin x2 = sin t a nie sin t2
24 sty 16:15
Artur z miasta Neptun: czy tam cos x2 = cos t a nie cos (t2)
24 sty 16:18
Sonia22: ok

DZIEKI
24 sty 16:21