liczby zespolone
bigos: z2+z−1−i=0
24 sty 13:59
Artur z miasta Neptun:
toć to zwyczajne równanie kwadratowe −−− Δ i obliczasz
24 sty 14:04
bigos: c=−1−i ?
24 sty 14:05
bigos: Jeśli tak toΔ=5+4i i co dalej
24 sty 14:07
Artur z miasta Neptun:
5+4i = (3+2i)2
ponieważ: (3+2i)2 = 9 + 4i + 4i2 = 9 + 4i − 4 = 5+4i
24 sty 14:10
bigos: To jest odp?
24 sty 14:12
Artur z miasta Neptun:
nie ... napisałem Ci jak inaczej możesz zapisać Δ, aby móc wyznaczyć √Δ = 3+2i
24 sty 14:15
bigos: X1=−2−i a X2=1+i i co dalej
24 sty 14:18
Artur z miasta Neptun:
Jak już to z1 i z2 ... to masz wyliczyć w tym zadaniu? Bo zadajesz pytanie jakbyś nie miał
bladego pojęcia co się dzieje.
24 sty 14:19
marek: jeśli już to z1 i z2 − to są odpowiedzi.
24 sty 14:20
bigos: Ok juz mam dzięki
24 sty 14:21
hwdtel i Zen64: Ale ,że po takiej bezczelnej śmierdzącej ,niecywilizowanej prostytutce telewizyjnej jak ty
społeczeństwo się nie przejedzie,toć to najpierw trzeba rugować uprzywilizowanych ,bandyckich
śmieci ,a potem dopiero zajmować się matematyką.Jak cię stado psów wyjebie to może przyswoisz
sobie bardziej prospołeczne maniery,zwyczajna małpo,Dowodzik proszę anonimowe bydlę i do
ludowego kryminału i won z forum i z internetu
24 sty 14:24