matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebne
Kasia:
Zbadaj czy prawdziwa jest równość. 6(
√
2
− 1)
3
−−−−−−−−−−−−−−−−−− =3 1−5 (
√
2
−1)
2
24 sty 13:52
Artur z miasta Neptun:
6(
√
2
−1)
3
= 3 ⇔ 6(
√
2
−1)
3
= 3−15(
√
2
−1)
2
wymnażasz nawiasy
1−5(
√
2
−1)
2
24 sty 13:55