Całka krzywoliniowe Tw Greena
gwiazda: ∫e
x(1−cosy)dx−e
x(y−siny)dy , gdzie jest krzywa zamknieta ograniczona lukiem y=1−x
2 oraz osia
OX dodatnie skierowana.
0<x<1
0<y<1−x
2
Tw Greena
∫∫−e
x(y−siny)−e
xsiny dxdy
Czy dobrze to jest?
Z góry dziekuje za sprawdzenie
24 sty 13:01
Trivial:
Twierdzenie Greena mówi:
Jeżeli F = (P, Q) − funkcja klasy C1(D), gdzie D to obszar jednospójny oraz ∂D to krzywa
ograniczająca obszar D skierowana dodatnio, czyli przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (↺) to:
∮∂D F∘dr = ∬D (∂Q/∂x − ∂P/∂y)dxdy.
Granice raczej:
−1≤x≤1
0≤y≤1−x2.
24 sty 23:27
gwiazda: Dzięki to granice x źle dałam i zła odpowiedz w książce musi być wychodzi

Ale wiesz nie
musiałeś odpisywać jak czasu nie masz , w weekend też by było , ale dziękuję ślicznie
25 sty 08:28
Trivial: Akurat miałem dużo czasu wczoraj.
25 sty 15:29
gwiazda: Dziś zaczęłam robić z Tw GO i jak zobaczyłam jedną całkę to chyba kosmos wychodzi, ale mam
pytanie tylko jedno jak mam paraboildę np to muszę ją zamykać ? czy stozek i walec to wiem
zamykam kołami np, a co z parabolidą ?
25 sty 15:41