matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka krzwoliniowa tw Greena
gwiazda:
∫y
2
dx+(x
2
+y
2
)dy jest okregiem x
2
−2x+y
2
=0 Z Tw greena wychodzi mi: ∫2x−2y dxdy (x−1)
2
+y
2
=1 x
2
+y
2
=2x 0≤r≤2cosα
−π
2
≤α≤
−π
2
x=rcosα y=rsinα J=r Czy jest dobrze bo resztę policzę sobie?
24 sty 10:26