Układ Cramera
Aga: Mam takie ogólne pytanie, jeśli mam układ równań powiedzmy taki
1−2+3=2
2+1+t=4
3−2−1=0
i polecenie jest dla jakich wartości podany układ jest układem Cramera. Wyszło mi, że dla t
należącego do R− {−612}
Sprawdzłam tylko, czy wyznacznik jest rózny od zera, czy jest poprawnie?
23 sty 23:05
Aga: Miałam analogiczne pytanie na kolokwium, i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ktoś podpowie ?
23 sty 23:11
Aga: ?
23 sty 23:23
Tomek.Noah: ta
23 sty 23:27
Aga: Ok, dzieki
23 sty 23:29
Tomek.Noah: a prosze Cie bardzo
23 sty 23:30