Funkcja trygonometryczna
Cyprian: Witam, dopiero zacząłem przerabiać funkcje trygonometryczne i nie do końca wiem
jak narysować wykres funkcji:
f(x)=x2−πx
f(x)=4x2−π2
Proszę o pomoc : )
Cyprian
23 sty 23:01
23 sty 23:11
Cyprian: o czym mówi liczba π ?
o przesunięciu?
23 sty 23:17
Basiek: f(x)= x(x−π) ... czyli o miejscach zerowych

x=0, x=π
to jest poziom LO?
23 sty 23:36
Cyprian: przepraszam ; p
późna godzina, dziękuję
23 sty 23:40
Basiek: Pytanie na dziś... za co przepraszasz ? Oo
23 sty 23:42