matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fuck:
cenę butów obnizono o 15% a potem podwyzszono o 10%.Obecnie cena butów wynosi 37,40zł. Jaka była cena przed obnizką
23 sty 22:23
Basiek:
0.935x= 37,4 x=40 x− cena przed obniżką
23 sty 22:27
Eta:
0,85*1,1*x=37,40 ⇒ x=.........
23 sty 22:29