matematykaszkolna.pl
jak najwięcej obiadów przy zużyciu okerślonej ilości składników luck: Restauracja oferuje 3 rodzaje obiadów. Ile powinna przygotować obiadów francuskich, włoskich i węgierskich, aby suma ich ilości była jak największa, zużywając nie więcej niż 310 dkg warzyw, nie więcej niż 293 dkg mięsa oraz nie więcej niż 470 dkg kompotu, wiedząc że w jednym obiedzie francuskim występuje 9 dkg warzyw, 7 dkg mięsa i 11 dkg kompotu, w jednym obiedzie włoskim 8 dkg warzyw, 6 dkg mięsa i 12 dkg kompotu, a w jednym węgierskim 11 dkg warzyw, 8 dkg mięsa i 13 dkg kompotu. Wskazówka: do znalezienia rozwiązania warto wykorzystać Solver. Obiad Obiad Obiad francuski włoski węgierski warzywa 9 8 11 mięso 7 6 8 kompot 11 12 13 byłbym wdzięczny za jakąś pomoc....
29 mar 12:43
luck: zerknie ktoś do tego?
29 mar 13:07
luck: czy to jest trudne nie tylko dla mnie? pomożecie?
29 mar 18:14