logarytmy
Mikas: Funkcja f określona jest wzorem f(x)=|log283√√x+ log243√√x +log223√√x| Podaj te
wartości parametru m dla których równanie ma dwa rozwiązania mniejsze od 1.
f(x)= f(x)=|log283√√x+ log243√√x +log223√√x|=|log2x +6|
f(x)={log2x+6 dla x≥1
{−log2x−6 dla x∊(0,1)
dobrze? teraz narysowac ,ewentualnie da się jakoś zbadać rozwiązania bez rysowania dla
parametru m ?Jak?
23 sty 20:55
Mikas: pytam w szczególności o to ostatnie czyli
−log2x−6 dla x∊(0,1)
czy tak jest ok
czy powinno być tak:
−log2x +6 dla x∊(0;1)
23 sty 21:19