matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poprosze o dokladne obliczenia z góry dziekuje
asiuniaki:
Napisz wzór funkcji liniowej g ktorej wykres jest równoległy do wykresu funkcji f i przechodzi przez punkt P a) f(x)= −
1
2
x+5 , P=(0, −1) b) f(x)=
2
5
x−7 , P=(5,2)
23 sty 20:05
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1668.html
23 sty 20:10