poprosze o dokladne obliczenia z góry dziękuję
asiuniaki: Dla jakich wartości m funkcja f jest rosnąca a dla jakich malejąca?
a) f(x)= 3(2−m) x+7
b) f(x)= −4 (m+ √2) x + m + 3
23 sty 20:02
Tragos: kiedy funkcja liniowa jest rosnąca, kiedy stała, a kiedy malejąca?
23 sty 20:03
Kejt: przy funkcji liniowej jeśli:
a>0 to funkcja jest rosnąca
a=0 funkcja stała
a<0 funkcja malejąca
i liczysz...
23 sty 20:03
asiuniaki: no własnie potrzebuje dokladne obliczenia ! Prosze
23 sty 20:06
Kejt: i będziesz miała..jak to rozwiążesz
23 sty 20:07