Rozwiąż równania
Violka: 6(x+4)= −3(−2x−5)
7−1/2(8−4x)=5x+6
(x−3)2 −(x+5)2= −2
5x−2/2+3x−7/6=1/2
23 sty 19:56
Kasik:
6x+24 = 6x + 15
24 = 15
Równanie jest sprzeczne, czyli nie ma rozwiązania.
23 sty 20:52
Kasik:
7 − 4 + 2x = 5x + 6
7−4−6= 5x − 2x
−3 = 3x
x = −1
23 sty 20:55
Kasik: x2 − 6x+9−10x−25 = −2
−16x = −2+25−9
−16x = 14
x = − 14/16 = − 7/8
23 sty 21:00
Kasik: W tym ostatnim równaniu napisz, gdzie są nawiasy
23 sty 21:08
Violka: x2 + 6x+9−10x+25 = −2
nie powinno być tak ?
23 sty 22:01
Violka: dobra dobra... juz ogarnelam.. wszystko sie zgadza ! : )
23 sty 22:12
Violka: w tym ostatnim nie ma nawiasów.
23 sty 22:32