matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną z funkcji:
Sonia::
Oblicz pochodną z funkcji: f(x)=
√
2−3x
2
Pomoże ktoś?
23 sty 19:40
Eta:
1
(
√
x
)
'
=
2
√
x
f
'
(x)=
√
2−3x
2
−−− funkcja złożona
1
−6x
−3x
f
'
(x) =
*( 2−3x
2
)
'
=
=
√
2−3x
2
2
√
2−3x
2
√
2−3x
2
23 sty 19:43