log
Alan: wykaz ze log75=Log4925
mam tyle;
log4925=log495*2=2*log495=..........
23 sty 19:40
Kejt:
| | log495 | | log495 | |
log75= |
| = |
| =... |
| | log497 | | | |
dalej już wiesz jak?
23 sty 19:43
Alan: w ogole nie rozumiem tego
23 sty 19:45
Kejt: to ze wzoru na zmianę podstawy logarytmu:
23 sty 19:46
Basiek: Ech
pacz:
Zostawiamy lewą stronę

Bawimy się prawą
| | log725 | | log725 | | 1 | |
log4925= |
| = |
| = |
| log7 25= log7 251/2= log7 5 |
| | log749 | | 2 | | 2 | |
L=P.
Wszystko wynika ze wzorów.
23 sty 19:48
Kejt: Basiu, matematyka wygrała z angielskim i wosem?
23 sty 19:49
Basiek: Ekhem... jestem uzależniona. Poza tym, mam jeszcze przedsiębiorczość.
23 sty 19:50
Eta:
| | 1 | | m | |
Można tak: logan (bm)= |
| *m*logab= |
| *logab |
| | n | | n | |
| | 2 | |
log72( 52) = |
| *log75= log75 |
| | 2 | |
23 sty 19:51
Kejt: rozumiem..ja muszę napisać referat na historię sztuki...bardzo długi...dlatego siedzę tutaj i
robię zadania z matematyki
23 sty 19:51
Basiek: Ja mam zadań na jakieś 2tygodnie ... dlatego siedzę tu i odganiam od siebie myśl o jakiejś tam
głupiej maturze.
23 sty 19:52
Alan: ok rozumiem
23 sty 19:58