matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
MAti:
liczby (a,1/5,1/6) tworza ciag arytmetyczny zatem a =
prosilbym o wyliczenia
23 sty 19:25
Basiek:
1
1
1
−
= −
=r
6
5
30
1
1
1
a=
−r=
+
=...
5
5
30
23 sty 19:27
MAti:
7/30
23 sty 19:29
Eta:
Można też tak: a,b,c −−− tworzą ciąg arytm ⇒ a+c= 2*b
1
1
2
1
a+
= 2*
=> a=
−
=...........
6
5
5
6
23 sty 19:30