matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
MAti:
jezeli suma czesciowa ciagu geometrycznego wyraza sie wzorem Sn=5*2
n
−5 , to piaty wyraz tego ciagu jest rowny ?
23 sty 19:19
ejendi:
S5−S4=(5*2
5
−5)−(5*2
5
−5)=80=a5 a1=5 q=2
24 sty 23:17