matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne następujących funkcji
...:
x
2
− 1
1. f(x)=(
)
3
3x
2
− 4x
4
2. f(x)=
√
3x
2
+ 5x
2x + 1
3. f(x)=
√
4x + 3
23 sty 19:05
...:
wie ktoś jak to obliczyć?
23 sty 19:23
...:
pomoże ktoś?
23 sty 19:48