DZIEDZINA
Kowala: dziedzina funkcji ;
f(x)=
x2−16x2−5x
jest zbior

MOZE KTOS MI POMOC WYLICZYC ? CZY DOL LICZY SIE Δ? JESLI TAK TO X1=0 X2=5
23 sty 18:50
Kowala: NA DOLE JEST X
2−5x BO NIE WIDAC TEGO
23 sty 18:51
Basiek: Tam w mianowniku jest x
2−5x?
Jeśli tak, to x(x−5) po prostu zamiast delty

no i D=R\{0,5)
23 sty 18:51
Kejt: no i jest w porządku..
D∊lR\{−5;5}
23 sty 18:51
Kejt: bosz..oczywiście 0;5..
23 sty 18:52
Kowala: AHA WIEC DOBRZE OBLICZYLAM
23 sty 18:54
Basiek: Mhm, wszystko dobrze. Tylko bardzo "na około"
23 sty 18:57