kombinatoryka
nataszkaaaa: Ile różnych wyrazów (mających sens lub nie mających sensu) można ułożyć , wykorzystując
wszystkie litery wyrazu:
A) Europa
B) Afryka
C)abrakadabra
23 sty 18:41
23 sty 18:44
23 sty 18:45
Basiek: c) Przy 11 jest zgubiona silnia

Pozdrawiam
23 sty 18:45
Eta:
a) 6 literek i wszystkie różne : 6! =..... takich wyrazów
| | 6! | |
b) 6 literek i dwie a, a się powtarzają : |
| = .... takich wyrazów |
| | 2! | |
c) 10 literek i a −− powtarza się pięć razy, r −−− dwa razy , b −− dwa razy
| | 10! | |
|
| = ......... takich wyrazów |
| | 5!*2!*2! | |
23 sty 18:45
Święty: Zdążyłem się zreflektować przed Tobą

Również pozdrawiam
23 sty 18:46
Eta:
A no tak

w c ) jest 11 literek
23 sty 18:46
Basiek: Widzę, zawsze jestem spóźniona. Esz!
23 sty 18:50
nataszkaaaa: wielkie dzięki za pomoc
23 sty 18:59