matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
mietek:
1.Ustaw liczby w kolejności malejącej:
1
2
8
a=log
0
,5 4 b=log
√
100000
c=log
√
3
d=log
<
/div>
9
3
27
2.oblicz A)3log
7
2+log
7
−2log
7
8
1
B)log
<
/div>
log
2
8
3
C)25
log
5
2
D)log
2
5+log
2
6−log
2
75
1
E)7
log
5
25
23 sty 18:40