logarytm
Pytalski : | | | |
1.Która z liczb −5,−1,0,5 jest miejscem zerowym funkcji f(x)= | x+5 −1 |
| | |
2.liczba log36 jest równa:
A)log
3 9log
3 4
B)2log
3 6
C)log
3 20+log
3 16
3.oblicz 36
U1{2}+log
6 3}
23 sty 18:20
Pytalski : sory bez 3 zadania
23 sty 18:20
Basiek: | | 1 | |
1= ( |
| )x−5⇔ x−5=0 ⇒ x=5 |
| | 12 | |
23 sty 18:26
Basiek: | | log3 10 | |
2) log36= |
| |
| | log3 36 | |
a) 2log
3 4
b) log
3 36
c) log
3 320
Ktoś coś źle przepisał...
23 sty 18:29
Pytalski: wielkie dzieki za pomoc
23 sty 18:41