planimetria
lucas6274: Pole równoległoboku jest równe 12, a jeden z jego boków ma długość 4. Oblicz długość drugiego
boku, jeśli kąt ostry tego równoległoboku jest równy 45 stopni.
23 sty 18:11
lucas6274: pomoże mi ktoś
23 sty 19:22
Basiek: P=4*b*sin45= 12
b=...
23 sty 19:24
Kejt:

a=3
√2
23 sty 19:26
lucas6274: długość tego drugiego boku wynosi 3
√2
23 sty 19:29
lucas6274: dobrze jest ten wynik może ktoś sprawdzić
23 sty 20:15
Kejt: jest na 100% dobrze..
23 sty 20:16
lucas6274: ale możesz uzasadnić skąd ci wyszło 3
√2 bo niemoge do tego dojść
23 sty 20:45
23 sty 20:51
Pauli:
3 √2
=
a 2
16 paź 17:49