trygonometria równanie
truskafka: trygonometria
Jak rozwiązać to równanie?
tg(3x − π/3) = −1
23 sty 16:15
Basiek: A jakby to ładnie zapisać?
23 sty 16:17
23 sty 16:23
truskafka: tg(3x − π3)=−1
i jeszcze jedno
ctg(3x − π3)=√3
23 sty 16:26
Basiek: x=...
Doliczysz sobie, prawda?
23 sty 16:30
23 sty 16:30
Basiek: No tak... , ale niech sobie dziewczyna też coś policzy.
23 sty 16:34
truskafka: x = π18 + kπ tak?
23 sty 16:34
Kejt: wybacz..dopiero po wysłaniu zobaczyłam, że pisałaś..
23 sty 16:35
truskafka: a trzeba do tego robić jakiś wykres?
23 sty 16:37
Basiek: Niestety nie

skąd wzięłaś taki wynik?
Kejt ani nie ma co do wybaczania, ani nawet nie krzyczę.

Tylko ludzi rozleniwiasz.



Jeszcze mi się udzieli
23 sty 16:38
Basiek: A nie trzeba

Bo i po co.
23 sty 16:39
23 sty 16:40
truskafka: dzieki wielkie
23 sty 16:42
23 sty 16:56