silnia
goscinnie: a taka mozna zostawic rozwiazanie czy trzeba liczyc :
4!*3!
czy tak trzeba zapisac:
(1*2*3*4)*(1*2*3)=12*6=72
23 sty 15:41
Basiek: Bez nawiasów... bo po co? I przy takich wielkościach to raczej się wylicza. Tylko z mojej
wiedzy wynika, że 4!=24 3!=6
24*3=144 Coś źle pomnożone
23 sty 15:43
goscinnie: a no tak pomylilem sie
23 sty 15:45
Basiek: 
to trzeba ostrożnie, bo domyślam się, że jeśli zadanie z silnymi, to najprostsze nie było, a
na koniec taka wpadka i punkciki lecą
23 sty 15:50
goscinnie: no wlasnie na takim glupim błędzie mozna wiele stracic...
23 sty 15:52
Basiek: Stąd należy być ostrożnym. Wiem co mówię, bo moje błędy, przy samym końcu zadania to
najczęściej dodawanie/ odejmowanie w zakresie <0,20>

Teraz wszystko liczę na kalkulatorze. Tak dla pewności.
23 sty 15:54
goscinnie: haha ja tez tak mam
23 sty 15:55
Basiek: Jest jeden minus, jeśli nic nie liczysz w głowie, to ta zdolność zanika, zresztą w bardzo
szybkim tempie. To chyba nie ta umiejętność z serii "Raz na całe życie"
23 sty 15:56