Oblicz całkę
Katarzyna: Oblicz podaną całkę:
Podstawiam tak isi?
23 sty 15:26
Artur z miasta Neptun: literówka w pierwszej części całki −−− 1/3*x
3
| | ds | |
jak najbardziej −−− podstawienie: s = (1−x3); ds = −2x2dx => − |
| = x2 dx |
| | 2 | |
23 sty 15:28
Artur z miasta Neptun:
moja droga ... ∫ 1 dx ≠ 1/2 x
2 
toć to 'x + c' jest
23 sty 15:29
pigor:
| | x2 | | 1 | | −3x2 | |
np. tak : ∫ |
| dx = − |
| ∫ |
| dx = − 13ln|1−x3| +C |
| | 1−x3 | | 3 | | 1−x3 | |
23 sty 15:30
pigor: ... bo licznik funkcji podcałkowej jest pochodną mianownika
23 sty 15:32
Katarzyna: 
a skad masz to ds?
23 sty 15:33
Katarzyna: Kurcze coś nie moge tego skumać hmmmm
23 sty 15:36