matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
goscinnie:
a mozecie jeszcze to sprawdzic:
18
d
=
√
3
d = 18
√
3
23 sty 15:13
Basiek:
18
=
√
3
/*d
d
18=d
√
3
/ :
√
3
18
d=
√
3
usuwamy niewymierność
18
√
3
d=
= 6
√
3
3
23 sty 15:16
pigor:
18
18
√
3
no nie , bo
d=
=
=
6
√
3
√
3
3
23 sty 15:19