...
slonce: Bardzo prosze o szybka pomoc....Znajdz wzor funkcji liniowej y=ax+b, jesli wykres jej
pochodzi przez punkty P=(−1,2) i R=(2,11).
29 mar 11:16
:): podstawiasz te punkty do rownania y=ax+b
2=−1a+b
11=2a+b
masz uklad rownan
11−2=2a+1a
zatem 3a=9,
czyli a=3
z rownania 2=−a+b wyliczasz b tj. 2=−1(*3)+b
czyli b=2+3
zatem b=5
rownaie prostej przechadzacej przez te dwa punkty to: y=3x+5
29 mar 11:25
slonce: dziekuje
29 mar 11:49
ni ma:
11 maj 17:44
dyzio: joł
25 paź 18:46
fhrh: Albo wzór na prostą przechodząca przez 2 punkty z tablic.
25 paź 18:47
Eta:
| | yP−yQ | |
PR: y= |
| *(x−xP)+yP |
| | xP−xQ | |
25 paź 18:49
Anonim : a 3
log3 5 + log5 25
3
b 27
log3 2 − log27 1
c 64
log2√3 + log√3 ( √3 )
3
d log4 81/ log4 3
e log7 5 / log7 125
f log2 36 / log2 216
pomozecie mi

:0 pliss
14 lis 18:55