matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole rombu, majac kat prosty, wysokosc, kąt 31'
NieopodalLasku:
Oblicz pole figury (zaokraglij do 0,01)
22 sty 23:17
Basiek:
a− bok rombu
7
= sin31 (tu patrz tablice)
a
a=.... P=a*h=7a
22 sty 23:20
Kejt:
P=a
2
*sinα P=ah ah=a
2
*sinα /:a h=a*sinα
h
a=
sinα
22 sty 23:21