Pole trójkąta, 2 boki i kąt 101'
Raczej:

Oblicz pole trójkąta (wynik zaokrąglij do 0,001)
To zadanie mnie zniszczyło
22 sty 22:43
Basiek: ech.... no?
| | 1 | |
P= |
| *6*5*sin101= 15sin101 |
| | 2 | |
sin101 z tablic ...
22 sty 22:44
Kejt:
| 1 | |
| *5 * 6 * sin101o=15 * sin 101o=... |
| 2 | |
22 sty 22:45
Raczej: w tym problem,że nie znalazłem tablic z takimi wysokimi wartoścami, max sin90
22 sty 22:46
Tragos: sin(101) = sin(90+11) = cos(11)
22 sty 22:47
22 sty 22:53
Basiek: Hm, w sumie nigdy nie używam tablic. Nawet nie wiedziałam, że są do 90ciu stopni.

Dobrze
wiedzieć.
22 sty 22:56
Kejt: też się właśnie zorientowałam
22 sty 22:57