matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o wsparcie
Jarek:
funkcja f jest określona wzorem f(x) =(0,4)
x
. Oblicz f(x+1) / f(x − 1)
22 sty 22:16
Kejt:
0,4
x+1
=0,4
x+1−(x−1)
=0,4
x+1−x+1
=0,4
2
=0,16
0,4
x−1
22 sty 22:18