matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Annn:
(x+2)[x
2
+(m−3)x+1]=0 a)rozwiąż dla m=5 b)wyznacz wartość parametru , dla ktorego rownanie bedzie mialo 1 rozwiązanie a) wyszło mi x∊{−2}
22 sty 20:48
al:
a)ok b) Δ<0 w równaniu x
2
+(m−3)x+1=0
22 sty 20:51