ratunku, pomocy..
coped-zadania:
▒▄█▀▀█ ▀ █▀▀ █▄░▄█ ▄▀▄
▒▀▀█▄▄ █ █▀▀ █░█░█ █▀█
▒█▄▄█▀ ▀ ▀▀▀ ▀░░░▀ ▀░▀
Dajcie parę zadań na dobranoc, bo spać mi się nie chcę!
22 sty 20:25
Basiek: Ojej. Oryginalnie.
Jaki poziom? Jakiś dział?
22 sty 20:28
coped-zadania: Obojętnie, bo spać mi się nie chcę. A ja gadam bzdury
22 sty 20:30
Basiek: LO/ studia?
22 sty 20:30
coped-zadania: a ty jak mysłisz?
22 sty 20:32
Basiek: Ja myślę, że nie myślę, ale stawiam na studia.
22 sty 20:32
coped-zadania: nie piernicz, tylko dawaj
22 sty 20:33
Basiek: Głupek

Świetnie zrobisz mi zadanie, którego sama nie jestem w stanie zrobić
| | 2a | |
przedstaw w postaci |
| , gdzie a,b∊N |
| | b! | |
Poproszę z ładnym wytłumaczeniem, poziom LO, dasz radę.
22 sty 20:36
coped-zadania: ale, ale... ja chce zadania typu oblicz


Głupek
Zadanie 1 : Basiek przezwał mnie "głupek" o godz. 20:36. Kiedy idę spać?
22 sty 20:38
Basiek: Jutro?
22 sty 20:39
Całka: a całkę chcesz policzyć?
22 sty 20:39
Basiek: Całka zarzuci Ci całką.
22 sty 20:39
coped-zadania: Całka pojedyncza cz podwójna? Używam kalkulatora
22 sty 20:40
coped-zadania: Ważne wydarzenie roku!
22 sty 20:41
Całka: podwójna, ale teraz jedno pytanie na rozgrzewkę z pojedynczych
1
∫ (1−lnex)dx
0
22 sty 20:42
coped-zadania: nie wiem, mam inteligencję świni...
22 sty 20:44
lucas6274: Obwód rombu jest równy 24. Oblicz pole rombu, jeśli jedna z jego przekątnych jest równa bokowi.
22 sty 20:44
Basiek: Coś Ty pił?
22 sty 20:45
Grześ: lne
x=x*lne=....
22 sty 20:46
Moderat: Basiek Bardzo proszę o nie zaśmiecanie forum niepotrzebnymi komentarzami.
22 sty 20:47
całka : ah no tak, dzięki Grzesiek
22 sty 20:47
Basiek: Dobrze, już jestem grzeczna. Dobranoc
22 sty 20:47
lucas6274: pomożesz mi z tym zadaniem wyżej
22 sty 20:48
całka : a takie (lny)2 też mogę zapisać jako 2lny?
22 sty 20:48
Basiek: W ogóle, stop. Kto pracuje na nicku Moderat, bo pierwsze widzę. A parę(naście/dziesiąt)
godzin tu spędziłam...
22 sty 20:49
Grześ: niee... bo całośc jest do kwadratu

Ewentualne dla estetyki zapisu: (lny)
2=ln
2y
22 sty 20:50
Rivi: nie wolno
22 sty 20:50
Moderat: jestem zwykłym użytkownikiem, który też spędza tu wiele godzin pod różnymi nickami i nie chcę,
aby zaśmiecać forum. Proszę o niekomentowanie.
22 sty 20:52
Tragos: Moderat jakaś wpadka, jak coś to chyba Moderator?
22 sty 20:53
Całka: zmienić kolejność całkowania
π sinx
∫ ∫ f(x,y) dydx
0 0
wiem, że x∊<0,1>, nie umiem określić przedziału dla x. proszę o podpowiedź, wg mnie zarówno
najmniejszy jak i największy bedzie arcsiny... ale czy to możliwe?
22 sty 20:54
Basiek: Ale ten... cenzura była kilka lat temu, jeśli mnie pamięć nie myli. Też spędzam tu wiele
godzin, pod jednym nickiem, bo w sumie żadnego mojego posta się nie wstydzę... i niepotrzebne
posty, niepotrzebnymi postami, ale to nie stypa chyba.
22 sty 20:55
moderat: Tragos − nie chcę żeby ktoś posądził mnie o podszywanie się pod autora forum czy też
moderatorów, jeśli tacy tu istnieją stąd nick. Zamknijmy dyskusję na ten temat.
22 sty 20:55
Całka: i mam jeszcze jedno pytanie, takie z prostszych, ale sobie nie radzę

licząc całkę podwójną
dotarłam do momentu:
e x=lny
∫
1y [
12x
2] dy
1 x=0
wynik ma być 1/6 a ja dostaję 1/2...
22 sty 21:02
Całka: ok, znalazłam błąd, ma być 1/2 rzeczywiście.
22 sty 21:04