matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbe x=[2=p{3}]^3 przedstaw w postaci wyrazenia a=bp{3} gdzie a,b nalezy do W
aga:
liczbe x={2+
√
3
]
3
przedstaw w postaci wyrazenia a+b
√
3
gdzie a,b∊W
22 sty 19:57
Aga:
zastosuj wzór (a+b)
3
=a
3
+3a
2
b+3ab
2
+b
3
22 sty 20:01