/
Kane: pytanie małe mam do zadania.
cytuje fragment A.Kiełbasy:
zad 474 str 91
Dane są funkcje funkcji f(x)=5log5(x−x2) i g(x)=31+log3x
naszkicuj wykres funkcji f
To jest na pewno poprawnie sformułowane? czy po prostu ktoś kto przepisywał rękopis do
komputera był zamroczony i ma być "dane są funkcje"?
22 sty 19:40
Kane: podbijam.
22 sty 20:03
Aga: Oczywiście dane są funkcje, tylko po co ta druga, jeśli w poleceniu jest narysuj wykres funkcji
f.
22 sty 20:04
D:
7 lip 19:37
Leszek: A może chodzi o funkcję f(g) ?
czyli : g(x) = 3x , po przekształceniu oraz f(x) = x−x2 ⇒ f(g) = g/3 −g2/9
zatem f(y) = y/3 − y2/3 w zapisie tradycyjnym
7 lip 20:39