matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz m i k
Annn:
proszę o pomoc i sprawdzenie 3, −2 to pierwiastki w(x)=x
3
+mx
2
−7+k wyznacz m i k w(3)=0 w(−2)=0 27+9m−7+k=0 −8+4m−7+k=0 wyszło m = −7 i k=43? bo chyba coś źle, a nie wiem gdzie mam błąd...
22 sty 19:38
Aga:
Dobrze.
22 sty 19:44