PROSZĘ O ROZPISANIE TEGO ZADANIA
kasia: rozwiązaniem równania nie jest liczba
A. 2
b −2
C. −3
D. 3
22 sty 19:37
Kejt: a równanie gdzie?
22 sty 19:38
Mateusz: Jakiego równania

?
22 sty 19:38
kasia: O to równanie x3 + 3x2 − 4x − 12
22 sty 19:38
Kejt: element suspensu..
to ma być równe zero? bo jak na razie to nie jest równanie..
22 sty 19:41
kasia: x3 + 3x2 − 4x − 12 = 0
22 sty 19:54
kasia: prosze o pomoc
22 sty 19:55
Kejt: no..nareszcie..
x2(x+3)−4(x+3)=0
(x2−4)(x+3)=0
(x+2)(x−2)(x+3)=0
teraz się sama zastanów i odpowiedz sobie na to pytanie..
22 sty 19:56
kasia: dziękuje bo całkowicie źle to liczyłam
22 sty 19:59