matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
xxx:
mam prosbe czy moze ktos mi pomoz obliczyc takie rownanie: x
2
−3x−1=0
22 sty 19:29
Kejt:
Δ=9+4=13
3−
√
13
x
1
=
2
3+
√
13
x
2
=
2
22 sty 19:30
kasia:
Δ= b
2
−4 *a*c Δ= 9 −4*1* ( − 1 ) Δ = 9+4 Δ = 13 { Δ} = 13 x
1, 2 = −b + /− { Δ } przez 2a
22 sty 19:36